När ActiveGPS, vår första kameravarnare började säljas 2005 hade den en GPS-mottagare med ett chipset från Schweiziska Nemerix. Denna GPS-modul har tyvärr visat sig klara GPS-satelliternas rundslagning av veckoräknaren dåligt.

Ett flertal utav våra kunder har rapporterat in problem med att mottagaren efter detta har svårt att få satellitlåsning och när/om det väl sker så tappar den väldigt lätt låsningen och börjar söka på nytt.

Liknande händelser har skett vid ett par tillfällen tidigare år också, och då har problemet försvunnit efter ett par dagar, vår förhoppning är att samma sak sker även denna gången, om inte tidigare så natten mellan lördag och söndag då veckoräknaren stegar upp.

Vi tror heller inte att alla med denna GPS-mottagare har drabbats av problem, de enheter vi kört i vårt labb har fungerat felfritt frånsett att datumet blivit fel, vilket inte har någon betydelse för ActiveGPS-funktion.

Tyvärr finns inte tillverkaren Nemerix kvar, och därmed finns ingen support att få från deras håll.

Detta kan du prova:

  • Om möjligt gör en nollställning av GPS-mottagaren genom att ladda om programvaran som finns ombord på GPS mottagaren, detta görs med ett särskilt program som heter Nemerix, länk: hämta
  • Parkera bilen på en öppen plats och vänta i minst 12,5 minuter efter satellitlåsning, detta är så lång tid som GPS mottagaren behöver för att läsa in full information om GPS-satelliternas banor runt jorden.