Allvarliga problem med servern

Sedan i söndags (30/9) då en vanlig uppdatering av servern fick den att krascha, har det till och från inte varit möjligt att använda våra program som behöver koppla upp sig mot vår server för att hämta aktuell databas, kartor, adresser, samt kontrollera om ansluten enhet är stulen. Detta skall nu vara igång igen, men ytterligare tillfällen då servern behöver ligga off-line kommer sannolikt att inträffa eftersom vår mail server inte fungerar ännu.

Det går alltså fortsatt inte att skicka någon mail till oss, därför ber vi er som behöver komma ikontakt med oss att skicka meddelande via messenger på https://www.facebook.com/adteknik

Vi beklagar djupt de problem som detta har orsakat dig som kund och vi skall nu vidta åtgärder för att säkra upp vår serverlösning ytterligare för att förhindra att motsvarande fel inträffar i framtiden.

 

Nya fundament i Skåne och Halland

Vi har mätt in ett antal nya fundament i Skåne och Halland som vi nu lagt in i databasen

Fartkamera fundament nära Malmö/Sturup flygplats
Fartkamera fundament nära Malmö/Sturup flygplats

MTK Firmware

Uppdateringsprogrammet för att lägga in ny programvara i GNSS modulen på Bobrik har kommit i en ny version.

En bugg som gjorde att programmet inte kunde slutföra uppdateringen har åtgärdas. Programmet finns för nedladdning under menyn ”Programvara” under fliken ”Bobrik”

Fler fartkameror på gång

Utbyggnaden av fler fartkameror pågår just nu för fullt och vi har mätt in 24 nya fundament i Örebro, Jönköpings, Östergötland och Kalmar län. Dessa kommer läggas till inom kort i vår databas.

Fundament för fartkamera längs riksväg 47 mellan Bockara och Oskarshamn
Fundament för fartkamera längs riksväg 47 mellan Bockara och Oskarshamn

Felaktig trängselskatt

Det har upptäckts ett fel i betalstations-definitions-filen till Logger programmet som nu är rättat. Filen uppdateras automatiskt av Logger-programmet vid uppstart.

Två av kontrollpunkterna i Backa var felaktiskt definierade som vanliga betalstationer, vilket gjorde att programmet adderade trängselskatt vid passage om ingen annan betalstation med samma eller högre pris passerades inom 60 minuter.

Det skall räcka med att öppna körjournalen i Logger-programmet så skall eventuellt felaktiga belopp räknas om.

 

 

Bobrik åter i lager

Äntligen!

Nu har vi precis fått en första sändning av nya Bobrikar från monteringsfabriken efter en väldigt lång väntan orsakat av tillverkningsproblem i Kina av mönsterkortet och som orsak till detta kunde inte monteringsfabriken i Alingsås montera mönsterkorten i tid innan dess planerade ombyggnad i fabriken. Som sedan visade sig ta mycket längre tid än beräknat.

Nu laddar vi in programvara, uppdaterar databasen, sätter kretskortet i plastlådan och testkör. Därefter börjar vi att packa och skicka alla väntande ordrar i tur och ordning, planen är att alla väntande beställningar skall skickas denna veckan.

 

Nya fundament på riksväg 47

Ett antal nya fundament har dykt upp på riksväg 47 öster om Falköping

Om du har fått syn på nya fundament eller kameror så är vi väldigt tacksamma för om ni mailar oss på info@adteknik.com 

Sommartider

Under sommaren är kontoret endast bemannat sporadiskt därför är butiken och våra telefoner stängda.

Vi fortsätter dock att under hela sommaren skicka inkomna beställningar flera gånger per vecka samt svara på alla mail inom 24 timmar till info@adteknik.com

Den 6 augusti öppnar vi butiken och telefonerna på nytt.

Trevlig sommar!