Fint väder och helg

Vad gör AD-Teknik på helgen när det är fint väder? Ute och mäter in nya fundament till fartkameror, så klart! 🙂

 

Fundament Tofta, Gotland
Fundament inmätt nära Tofta på Gotland

7 nya fartkameror

Vi har idag uppdaterat databasen med 7 nya fartkameror i Sverige, totalt finns nu 1843 positioner i vår databas för Sverige.

AD-Teknik Logger 6.1.2

Ny finns en uppdatering av vårt körjournalprogram tillgängligt.

Den viktigaste uppdateringen gäller GDPR där det just nu råder viss osäkerhet om vad som gäller, men för att vara på säkra sidan finns det nu möjlighet att skydda körjournaldatan från utläsning, genom att man kan sätta en pinkod som krävs för att kunna läsa ut körjournalen.

Detta för att kunna hindra att körjournaldata hamnar i orätta händer om apparaten stjäls och man inte hunnit skicka in en begäran till oss för att blockera/låsa produkten.

Man kan samtidigt fråga sig hur man skyddar en handskriven körjournal från att bli utläst, man kan knappast ha den liggande i bilen längre för då kan personuppgifter komma på vift.

Så här aktiverar du pinkoden:

  • Starta Logger 6.1.2 och anslut den Bobrik som du vill skydda med pinkod (ActiveGPS kan ej skyddas!)
  • Gå till menyn ”Verktyg” och sedan ”Ändra inställningar på ActiveGPS/Bobrik”
  • Nästan längst ned i fönstret hittar man en kryssruta för att aktivera pinkod.
  • Det finns även ett val för att ändra pinkod som tryckknapp längst ned, default pinkod är: 0000

Full versionshistorik

Sänkt hastighet på Rv30

Trafikverket har sänkt hastigheten på riksväg 30, från 90 till 80km/t. Detta berör 27 fartkameror som därmed har fått sänkt hastighet.

Även på Öland har man sänkt hastigheten förbi ett par fartkameror från 50 till 30km/t.

Databasen för Bobrik och ActiveGPS har uppdaterats med dom nya hastighetsgränserna

 

 

Kontrollpunkter i Backa, Göteborg

Från den 1 maj införs nya regler som gäller betalstationerna för trängselskatt i Backa, Göteborg.

Ett antal kontrollpunkter införs runt Backaområdet och du kommer bara behöva betala trängselskatt i Backa om du inom 30 minuter passerar en kontrollpunkt före eller efter betalstationen i backa.

För att Bobrik skall hålla rätt på detta måste databasen i Bobrik uppdateras så att kontrollpunkterna kommer med så att Logger programmet sedan kan räkna tiden mellan passage av kontrollpunkt och betalstation i Backa.

OBS! Displayen kommer visa ”Pay” precis som den gör för vilken betalstation som helst vid kontrollpunkterna, men det är ändå Logger-programmet som sedan räknar fram priset. Och det krävs Logger version 6.1.1 eller nyare för att beräkna ett korrekt pris.

Om du använder en äldre version av Logger kommer priset för betalstationerna att räknas ut som det gjort innan Backa-undantaget infördes. Om du använder Logger 6.1.1 eller nyare och missat att uppdatera databasen i Bobrik kommer Logger programmet att anta att du inte passerat någon kontrollpunkt och därmed sätts kostnaden till noll vid passage av betalstationerna i Backa.