Ni som har en äldre Bobrik som har en GPS mottagare jämfört med de sålda från 2014 och senare som har GNSS mottagare, riskerar i de flesta fall att få fel datum i eventuell körjournal.

På grund av att veckoräknaren i det amerikanska GPS satelliterna slog runt från 1023 till 0 den 7 april 2019 har flertalet äldre GPS mottagare börjat sända ut fel datum.

Bobrik firmware 1.8 beta 5 från den 19 mars skulle lösa detta problemet, men tyvärr så fungerade inte alls när vi sedan kontrollerade (datumet justerades inte alls)

Bobrik firmware 1.8 beta 6 och 7 skulle lösa detta och flyttade visserligen fram datumet, men det blev tyvärr helt fel ändå.

Därför är det viktigt att byta till Bobrik firmware 1.8 beta 8 som nu slutgiltigt (förhoppningsvis) skall lösa problemet med felaktigt datum från äldre GPS mottagare.

Ni som har en Bobrik med körjournal med GPS modul som levererar fel datum och som kört Bobrik firmware 1.8 beta 6 eller 7, och som därmed har fått felaktiga datumstämplar i körjournalen. Byt först och främst till 1.8 beta 8 och avvakta ett reparationsprogram som vi kommer att ta fram närmaste veckan. Som kan justera de felaktiga datumen i körjournalen.

Är du osäker på om du har en Bobrik med en GPS eller GNSS modul, eller vill verifiera om datumet från mottagaren är korrekt, testa gärna vårt program GPS Tester: https://www.adteknik.com/software/GPS_Tester.exe

Programmet kräver Windows och att Bobrik får satellit låsning, därefter skall tiden i UTC-tid visas i svart (är texten grå, har mottagaren för svag signal för att ta emot tiden). Placera gärna Bobrik i ett fönster för bättre satellit signal om möjligt.

Mottagare som heter AXN 3.00 eller senare är GNSS mottagare och skall visa rätt datum, är versionsnumret före 3 så är det GPS mottagare och kan visa fel datum.

Vi på AD-Teknik beklagar eventuella olägenheter som uppstått och vi arbetar så snabbt vi kan för att åtgärda felet.