Nu finns uppdaterad programvara och firmware tillgängligt

  • Bobrik firmware 1.8 beta 6 justerar automatiskt GPS mottagarens datum om det är äldre än 2019, och flyttar fram det 7168 dagar.
  • BobrikLoader 5.26 och Logger 6.1.6 justerar automatiskt gamla datum som misstänks komma från att GPS mottagaren har fel datum på grund av week number rollover buggen.

Ny firmware till ActiveGPS? Nej, det kommer ingen sådan eftersom enheten i sig inte påverkas av fel datum och BobrikLoader/Logger kan justera felaktiga datumstämplar från körjournalen.

Bra att veta:

  • Vi har av säkerhetsskäl blockerat tidigare versioner av Logger och BobrikLoader för att hindra att man läser ut körjournalen med en äldre version och därmed riskerar att få felaktiga datumstämplar i körjournalen.
  • Man måste inte både uppdatera firmware och programvaran i datorn, det räcker att programvaran i datorn är uppdaterad för att körjournalen skall bli korrekt
  • Vi rekommenderar att man uppdaterar firmware om man har en äldre Bobrik med GPS mottagare, GPS mottagare ersattes med GNSS mottagare kring 2013.
  • Genom att använda programmet ”GPS_Tester” så kan man själv kontrollera huruvida GPS/GNSS mottagaren sänder ut korrekt datum

GPS Tester:

Anslut din Bobrik/ActiveGPS till datorns USB port, och se till att enheten finns nära ett fönster för att så den kan ta emot signal från minst 1 satellit. Starta programmet på länken nedan. Programmet visar nu i ett textfönster all data som mottagaren sänder ut. Men avkodar också informationen så att den blir lätt att förstå. Tid och datum skall visas enligt tidzonen UTC som ligger 2 timmar efter svensk sommartid. kontrollera att datumet är korrekt. Om din GPS mottagare inte hanterar att GPS satellitsystemets veckoräknare slagit runt visas ett datum som är från 1999.

Länk (endast Windows version): GPS Tester