Vi har släppt en ny version av programmet MTK Firmware som användas för att uppdatera GNSS modulen i Bobrik.

GNSS modulen är den delen av Bobrik som tar emot signaler från GPS, Glonass och Galileo satelliter för att bestämma position, hastighet, körriktning, altitud mm.

MTK är förkortning på Mediatek, som är en av världens största tillverkare av chip för denna typ av mottagare, och vi använder den uteslutande i alla Bobrik och den har även används till föregångaren ActiveGPS i vissa fall.

L86 heter den GNSS modulen som numera alla Bobrik levereras med och det har nu kommit en programuppdatering till denna som du själv kan uppdatera genom att ansluta din Bobrik till en Windows dator och köra MTK Firmware-programmet.

Den senaste uppdateringen till L86 innehåller flera prestandaförbättringar som framförallt skall göra positioneringen bättre vid svag signal, och öka precisionen för beräkning av hastighet.

MTK Firmware, identifierar automatiskt vilken mottagarmodul som du har i din Bobrik och startar uppdatering om en sådan finns tillgänglig.

Viktigt: Koppla aldrig loss Bobrik under pågående uppdatering, då förstörs GNSS modulen och den måste bytas ut mot en ny, detta går inte på garantin!

Länk till programmet:

https://www.adteknik.com/software/MTKFirmware.exe